keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Huopikkaat pojalle

Nämä ovat olleet työn alla jo kauan. Tai siis tarkemmin noin kuukauden suutarilla odottamassa pohjallisia ja eilen ne vihdoin sain kotia asti.

Huopikkaat huovutin pellavavillasta ja kippuravillaa käytin tuomaan omaa ilmettä huopikkaisiin. Oma ajatukseni oli että saisin jotain kelsiä muistuttavaa pintaa. Ja toisaalta onnistuikin.

Koko on noin 20 ja huopikkaat huovutin pahvikaavaa ja styrox-lestejä apuna käyttäen.

Jotta huopikkaat sujahtaisivat helposti jalkaan on sivuille laitettu vetoketjut. Ei siis huutoa ja kiukuttelua siitä, että kengät eivät mene lapsen jalkaan. Nyt vain odottamaan lumikelejä.

14 kommenttia:

mamma kirjoitti...

Aivan loistavat huopikkaat!!!!

Jenni kirjoitti...

Voi tauti miten ihanat!

Fera kirjoitti...

Wau!! Tosi ihanat ja mikä ihana idea tehdä itse!! Laittoiko suutari vetoketjunkin vai saitko sen itse ommeltua paikoilleen? Mitä pohjan laitto maksoi? Tekisi mieli tällaiset meidänkin pienille tehdä

Villainen kirjoitti...

kiitos kommenteista:) Suutari laittoi senkin mutta helppohan tuo olisi itsekkin laittaa, ei ainakaan tulisi siitä lisämaksua kun pohjallisten kanssa suutarin palkkio oli aika suuri. Muutaman kympin siihen sai laittaa että kyllä noille hintaa ihan mukavasti kertyi:) nahkapohjalliset olisivat toisaalta ihan vastaavat mutta kosteuden kannalta nämä ovat paremmat. Ajattelin kyllä seuraavaan laittaa itse nahkapohjalliset ja ommella myös vetoketjutkin.

Hannis kirjoitti...

Ai että, kun sais noi jalkaansa :-) Tulin lisäksi kertomaan, että pistähän mulle email viestiä, niin sovitaan vaiks suoraan kauppoja niistä puupuolista :) Sähköposti löytyy sieltä mun blogista!

Villainen kirjoitti...

Niimpä, itselläni on kippuranokkaiset ruskeat, ihanat ovat. Laitoin muuten jo sähköpostia:)

PaulaL kirjoitti...

Todella hienot huopikkaat! Kippuravilla antaa mukavan eläväisen efektin :)

Oon joskus opiskeluaikoina tehnyt yhdet huopikkaat serkkutytölle, ei mitään ihan helppoa hommaa ollutkaan..

Aiemmissa postauksissa olevat joulukoristeet on myös tosi kauniita :)

Villainen kirjoitti...

Kiitos, hommaahan niissä on mutta tulos oli vaivansa ansainnut:)

Viivi kirjoitti...

Aivan mahtavat popot vesselille! Oon yrittäny itelleni katella huopikkaita, semmosia pitkävartisia punasia tai jottain, toivottavasti nyt joulun tienoilla onnistuu :)

Kelepais tämmöset kyllä mun pikkuneitillekin *kuolaa*

julia kirjoitti...

me ei olla vielä raaskittu koekäyttää mutta tässä kohta täytyy ku meinaa viimein oppia kävelemään, hitaasti mutta varmasti vaan:)

Lissu L kirjoitti...

Ihan vain hupikkaitten takia muistin tulla tänne kurkkkimaan. Haluaisin ittelleni vinkkelit, oon halunnu jo kauan. *Sitte hoksasin että tekisitkö sinä? -Vai minä? -taitaa olla mun osalta aika hiljasta vaikka niin kovin kiinnostaiski:)

Nyt oon katellu villaa, että mistä sitä sais, ja suorittanu hintavertailuja, mutta yks asia arveluttaa, paljonko sitä villaa tarvitaan? AIkuisen tossuihin, tai saappaat kai ne on mitä haakuan.

Meillä on kummallaki kävelevällä tenavalla huopikkaat, kirppislöydöt semmoset. Toisissa on kumipohja ja toisissa ei pohjaa ollenkaan. Itelleni suunnittelibn nahkapohjaa..

*Hienot huopikkaat oot tehny, voi vihvilä jos minäki saisin joskus kunnon käjet että voisin toteuttaa kaikki, tai ees murto-osan niistä ideoista mitä tuolla päänupissa aina syntyykään.

Syksyn oon viettöny lasaretissa, joten käsillä puuhailu on ollu lähinnä kelan lappujen täyttöä viime kuukausina :D

Hyvää uutta vuotta teijän perheelle!

Lissu L kirjoitti...

Hahaa, sisko, sinäki! Onneksi sentään erivärisiä saappaita toivelistalla :D

Villainen kirjoitti...

voisin ehkä tehdäkkin.. mutta en vielä:) on synnytyksen jälkeinen toipuminen käynnissä ja totutteleminen kahteen poikaseen. katsotaan sitten ku vähä alkaa arki tasottuun. eikö?:) ja menee jonki aikaa että pääsen omaa työhuoneeseen iha uuteen valamistuvaan taloon, ihanaa:)

Villan määrää, hmm. mulla on jossain ylhäällä paljonko sain menemään omiin käppyrä huopikkaisiin jokunen vuosi sitten. pitäis alkaa arkistoja vissin kaivamaan:) mutta kyllä varmaan jos noin lonkalta heittää nii puolikiloa olis hyvä varata ainaki. Nii ja kannattaa vähä tunnustella sitä villan laatua, jos vaikka niitä punaisia haluaa nii niissä on usein aikaslailla eroa huopumisen suhteen ja yleensä sen lopputuloksen kanssa kans. Nii yhtä kovia ja tiiviitä minä en sitte niistä saa ku tehastekoset tai jotku iha ammattilaiset huopikastehtailijat:)

Ollaampas yhteyksissä ja hyviä vointeja sulle ja koko perheelle sekä uusia vuosi kanssa:)

Lissu L kirjoitti...

Joo, minun vinkkelit joutaa kyllä oottamaan. Onhan ne oottanu jo nyt vuosikausia, ni ei mittää hättää. Keltanen on väritoivomus.

Todennäkösesti koetan keksiä miten saisin ne ite tehtyä ja ainaki kokeilen vähä reunasta.

Tsempit toipumiseen!

-Lissu

Blogiarkisto