maanantai 23. helmikuuta 2015

Vohvelipäivä




Tänään oli pitkästäpitkästä aikaa Vohvelipäivä.
Toffeen ja jäisten mustikoiden kanssa sulivat hetkessä parempiin suihin.

Tässä ohjetta näihin rapeisiin herkkuihin.

4 munaa
sokeria maun mukaan 
suolaa 1tl
leivinjauhetta 4tl
vehnäjauhoja 5dl
vettä 8dl
2dl sulaa margariinia

Aineet sekaisin ja turvota hetki.
Paista parikymmentä vohvelia vohveliraudalla.

Maistuu ihan varmasti kaikille.

Oli meillä vähän muutakin herkkua tänään tarjolla.
Toffee marenkirullaa nimittäin.

Makea Maanantai, nam:)






Napatkaa ohje ja aloittakaa viikko herkutellen.



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiitos vohvelin ohjeesta olivat tosi hyviä ja rapeita, eikä liian makeita vaan mukavan suolasia. Milläs ohjeella tota herkullisen näköstä toffee marenkirullaa tehdään? Vai onko ohje salainen? :)
-Susanna-

Villainen kirjoitti...

Kiva kuulla reseptejä käytetään. Marenkirullan ohje löyty helmikuun herkku leivonta lehdestä. Täyte vaan oli eri. Käytin valmista toffeeta eli kondensoitua maitoa. laitanpa tähän vielä mitä aineksia marenkirullaan tulee. 2,5dl sokeria, 5 munan valkuaista, 2 tl perunajauhoja, 1tl valkoviinietikkaa, 1tl vaniljasokeria ja mantelirouhetta leivinpaperiin. 175' ja 10-12 min.

voishan tuota leipoa joskus tätä ihan blogiakin varten ja laittaa ohjetta paremmin esille:)

Villainen kirjoitti...

nyt tuli pieni virhe eli lehti nro 1/15.

Blogiarkisto