torstai 26. maaliskuuta 2015

Ripaus Pääsiäistä ja herkulliset kakut


Tuunattuja pahvimunia ja viime vuotiset betonimunat löysivät paikkansa tänäkin vuonna keittiön pöydältä.


Vähän aikaa sitten leivoin pari keväistä kirpsakan herkullista kakkua
mutta koska kakut eivät olleet itselle täytyi tehdä itsellekkin sitruunainen versio.




Ajatuksena näissä oli kirpeän raikas sisus yhdistettynä valkosuklaajuusto-
kakkuun.
Sisältä siis löytyi itse tehtyä curdia pakastettuna levyksi.
Toimii, voin luvata:)

Vinkki, siihen miten se levy saadaan irti vuuasta.
Eli kelmuta tulevaa kakkua pienempi vuoka, öljyä se.
Kaada vasta valmistettu tai kaupan curdi vuokaan ja jäädytä.
Sitten ensin vuokaan hieman valkosuklaa massaa ja sen jälkeen levy.
Ja loput massasta kaadetaan päälle. Hyydytetään ja nautitaan.



Leikkelin tässä yksi päivä hedelmäpuiden oksia ja toin ne maljakkoon meitä ilahduttamaan.
Ja näyttä siltä, että meillä on kohta kukkiakin.

Tässä alakuvassa pientä vinkkiä miten meidän virpomisoksat koristellaan tänä vuonna.
Helppo toteutettava lasten kanssa.
Tänään odottaa siis oksien keruu.
Nautitaan kauniista säästä ja alkavasta pääsiäisestä:)






4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Millä ohjeella teit curdin? Kuulostaa tosi hyvältä :) ihanan näköisiä kakkuja!

Villainen kirjoitti...

heippa, kakkujakoti.blogspot.fi blogista löysin ohjeen. Se on aika yksinkertainen ja helppo ohje. Suosittelen kokeilemaan:)

Anonyymi kirjoitti...

http://kakkujakoti.blogspot.fi/2014/09/lemon-lime-curd.html?m=0

Onkohan se tämä ohje? :) piti vielä ihan varalta varmistaa!

Villainen kirjoitti...

Joo kyllä, samalle näyttää😊

Blogiarkisto