maanantai 9. marraskuuta 2015

Isänpäivän kakkua ja lahjaa

Sainkin tehdä aivan uudella koneella Isänpäivän kakun.
Tulihan siinä kerma vatkatuksi ketterästi.
Napsin pari kuvaa kakun tekovaiheesta.

Tein Valkosuklaa-kakun verigreippi-curdilla.

Pari vinkkiä, miten itse kakun teen.
1. Vuuan reunat öljyän ja tomusokeroin etukäteen. Kakkuun tulee aika nätit reunat.

2. Curdi-levy valmistetaan pakastimeen odottamaan, öljyttyyn ja kelmutettuun pienempään vuokaan.

3. Levy pois vuuasta hetkeä ennen varsinaiseen vuokaan siirtämistä. Säästyt tahmasuudelta.

4. Levy tulee siis keskelle kakkua ja leikkauspinnassa näkyy kaunis raita.



Tälläinen yksinkertainen isi-viirillä varustettu kakku siitä sitten tuli.
Itselleni tuo verigreippi oli uusi kokeilu ja minun makuuni se toimi vasta tänään.
Eli hieman maustumista vaati.
Kirpeää maku kyllä sitten tasoittuu valkosuklaan kanssa aika kivasti.


Lahjaksi meiltä sai lasteni isä, ukki ja pappa valokuvan lapsista kehyksineen.
Siinäpä teillekkin hauska idea vaikka joulukortteihin.



Mukavaa viikkoa:)

Ei kommentteja:

Blogiarkisto